Meest geboektAlle reizen

Sensimar

Kaapverdië

Cabo Verde Resort

909.00

Kaapverdië

RIU Touareg

859.00

Altijd lekker weer!

Adults Only vakantie naar Kaapverdië! De Kaapverdische eilanden liggen voor de kust van Senegal, Afrika, in de Atlantische Oceaan en is in twee groepen ingedeeld. De bovenwindse- en de benedenwindse eilanden. In totaal zijn er tien eilanden, waarvan negen eilanden zijn bewoond; Santo Antão, Santa Luzia, São Vicente, São Nicolau, Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Fogo en Brava. Deze eilanden zijn totaal verschillend van elkaar en dat maakt deze prachtige bestemming zo interessant. Vooral het verschil in landschap tussen de eilanden op Kaapverdie is erg groot.

Kaapverdische eilanden uitermate geschikt voor watersport

Sal en Boa Vista zijn dé strandbestemmingen van de archipel. Hoewel het vlakke binnenland van beide eilanden op zijn minst kaal genoemd mag worden, is de kustlijn gezegend met enkele van de mooiste stranden van Afrika.

Hier kun je dagenlang ongestoord rondhangen zonder dat het uitzicht ook maar een tel gaat vervelen. De kust leent zich ook prima voor een wat actievere middag.

De passaatwind blaast namelijk voortdurend kite-, wind- en golfsurfers naar Kaapverdië, die hier watertanden van de perfecte omstandigheden. Voor golfsurfen is het strand Ponta Preta op Sal ook voor beginners zeer geschikt.

De sport is leuk om een keer zelf te proberen omdat er alleen maar een plank voor nodig is (geen gehannes met vliegers, touwen en zeilen dus) waardoor ook kinderen de boel vaak snel oppikken.