Uit onderzoek van het AD is gebleken dat Adults Only vakanties ook dit jaar in populariteit blijven toenemen. Ook komen er steeds meer hotels die zich richten op authentieke vakanties. Vooral in Griekenland is er een toenemende vraag naar ‘boutique hotels’. Het AD vroeg reisorganisaties naar het boekgedrag van reizigers voor dit nieuwe jaar. De grootste conclusie is dat landen als Turkije en Egypte weer helemaal hot zijn!

De vakantietrends van 2019

1. Meer te besteden 

Reizigers zijn bereid meer te betalen voor een hotel dat aan al hun wensen voldoet. Waar de koopkracht van de gemiddelde Nederlander in 2019 toeneemt, is er ook een duidelijke toename in het bedrag dat we besteden aan onze vakantie.

2. Duurzaam 

De vakantieganger heeft niet alleen aandacht voor zichzelf en zijn reisgezelschap, maar zeker ook voor de lokale bevolking.

Adults Only

3. Stedentrips 

Er is een toename in stedentrips. Mensen willen er steeds vaker tussenuit en voor een tweede of derde vakantie valt de keuze vaak op een stedentrip. 

4. Verre vakantiebestemmingen 

Volgens het AD merken reisorganisaties dat reizigers steeds vaker kiezen voor verre bestemmingen, vooral koppels. Ook families met kinderen kiezen steeds vaker voor een verre bestemming.

5. Turkije, Egypte en Tunesië weer helemaal terug

Reisorganisaties zien het aantal boekingen naar Turkije sterk stijgen. Bij TUI is de top drie van favoriete bestemmingen die geboekt worden: Spanje, Turkije en Griekenland.

6. Langere vakanties en kort voor vertrek boeken

Ook is uit onderzoek gebleken dat we steeds langer op vakantie gaan. Ook boekt men iets korter voor vertrek. Ruim de helft van de vakanties in april en mei zijn bij Corendon al verkocht. De reisorganisatie verwacht tot eind januari nog eens 30 procent aan boekingen.

7. Authentieke vakanties

Hoewel all-inclusive hotels met alle bijbehorende faciliteiten nog steeds populair zijn, is ook hier een verandering te zien. Er komen steeds meer hotels bij die zich richten op authentieke vakanties. Met Griekenland als beste voorbeeld is er een toenemende vraag te zien naar kleinschalige boutique hotels.

Ook een thema als adults only vakanties blijft in populariteit toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *