Zit je net lekker in je vliegtuigstoel, klaar voor die ontspannen vakantie, begint er een baby te krijsen twee stoelen voor je. Ergernis alom. Maar een deel van de Nederlanders is best bereid extra te betalen voor een vlucht zonder kinderen.

Een op de drie Nederlanders wil meer geld betalen voor een vlucht zonder kinderen, blijkt uit onderzoek van Skyscanner. Het gaat dan gemiddeld om maximaal 25 euro extra per vliegticket.

Lange vlucht

Naarmate de vlucht langer duurt, hebben we meer over voor een beetje rust. Bij een vlucht die zes uur of langer duurt, heeft een op de vier mensen er 75 euro extra voor over om zonder kleine kinderen te zitten. En opvallend: volgens het onderzoek willen zowel mensen zonder als met kinderen daar de portemonnee voor trekken.

Adult only

Een vlucht die uitgesloten is voor kleine kinderen bestaat nu nog niet, maar de ‘adult only’-vakantie wel (en nee, dat is niet wat je denkt), en die is bezig aan een opmars. Grote reisorganisaties zoals Corendon, Tui en Sunweb bieden inmiddels vakanties alleen voor volwassenen aan.

Bron: RTLZ