Run op zonvakanties naar Canarische eilanden

Run op zonvakanties naar Canarische eilanden

Wie deze winter een reisje naar de Canarische eilanden wil boeken, kan misgrijpen. Uit onderzoek van NBTC NIPO blijkt dat de vraag het aanbod overstijgt. Volgens het onderzoeksbureau heeft dat te maken met onrust in landen als Egypte en Turkije.

Reisorganisaties waarschuwen vakantiegangers die plannen hebben om komende winter naar de populaire eilanden te gaan op tijd hun vakantie vast te leggen.

Het aantal vakanties in de periode oktober 2015 tot maart 2016 is met zes procent toegenomen ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, blijkt uit het vorige week gepresenteerde onderzoek naar het reisgedrag van de Nederlandse vakantieganger door onderzoeksbureau NBTC NIPO.

Bestemmingen als Egypte en Turkije zijn een stuk minder populair in de komende wintermaanden. Momenteel is er een duidelijke verschuiving te zien waarbij met name reizen naar de Canarische eilanden zeer geliefd zijn. Meer reizigers boekten een vakantie naar deze populaire eilanden waardoor de reisorganisatie Neckermann Reizen nu reeds aangeeft dat deze bestemmingen zoals Gran Canaria en Tenerife wel eens snel uitverkocht zouden kunnen raken. De afgelopen jaren zijn er weinig tot geen hotelbedden bijgekomen, en dat terwijl de vraag in de winter vanuit alle Europese landen groeit.

Neckermann Reizen speelde hier vorig jaar op in door extra hotelcontracten af te sluiten op deze populaire eilanden. Voor komende wintermaanden heeft de reisorganisatie samen met haar internationale moederbedrijf Thomas Cook de contracten voor de populaire en goedlopende hotels nog verder uitgebreid. Ondanks deze ‘voorzorgsmaatregelen’ voorziet de vakantie-aanbieder een schaarste, omdat de vraag het aanbod waarschijnlijk zal overstijgen.

Volgens het onderzoek is er verder een duidelijke indicator dat de vakantiemarkt de crisis achter zich heeft gelaten. Niet alleen het aantal vakanties maar ook de bestedingen per reis stijgen.

Bron: Run op vakanties naar Canarische eilanden