Wat is de minimale leeftijd voor een adults only vakantie?

16, 18, of 21?

Een adults-only vakantie is een type reisbestemming dat specifiek is ontworpen voor volwassenen, waarbij kinderen doorgaans niet zijn toegestaan. Deze vakanties richten zich op een rustige en ontspannen sfeer voor volwassenen die op zoek zijn naar een ontsnapping zonder de aanwezigheid van kinderen. De minimale leeftijd voor een adults-only vakantie kan echter variëren afhankelijk van de specifieke accommodatie of het resort.

Over het algemeen hanteren adults-only resorts een leeftijdsgrens van 18 jaar en ouder. Dit betekent dat gasten jonger dan 18 jaar niet worden toegelaten, ongeacht of ze vergezeld worden door ouders of andere volwassenen. Deze leeftijdsgrens is bedoeld om een omgeving te creëren die gericht is op de behoeften en wensen van volwassen gasten, zoals rust, privacy en een ontspannen sfeer.

Het concept van adults-only vakanties is populair geworden onder stellen die op zoek zijn naar een romantisch uitje, groepen vrienden die willen genieten van een kindvrije omgeving, of individuele reizigers die rust en sereniteit waarderen. Resorts die deze leeftijdsgrens hanteren, bieden doorgaans faciliteiten en activiteiten die zijn afgestemd op volwassen smaken, zoals exclusieve restaurants, spa-diensten, entertainment en speciale evenementen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de minimale leeftijd voor adults-only vakanties per accommodatie kan verschillen. Sommige resorts hanteren mogelijk een leeftijdsgrens van 16 jaar, terwijl anderen strikt vasthouden aan 21 jaar en ouder. Het is raadzaam om bij het boeken van een adults-only vakantie de specifieke regels en leeftijdsbeperkingen van het gekozen resort te controleren om teleurstelling bij aankomst te voorkomen.

In het kort bieden adults-only vakanties een gelegenheid voor volwassenen om te genieten van een ontspannen en rustige omgeving, vrij van de drukte die vaak geassocieerd wordt met gezinsvakanties. De minimale leeftijd voor deze exclusieve reiservaring varieert, maar het is raadzaam om vooraf de leeftijdsbeperkingen van het gekozen resort te verifiëren om een zorgeloze vakantie te garanderen.

Populaire Adults only hotels

Nieuw
Vanaf prijs p.p. 610

Speel een potje tafeltennis. Heerlijk genieten bij Universal Neptuno in Playa De Palma. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Mallorca

Son Moll Sentits

Vanaf prijs p.p. 1.042

Zorg voor je huid in de hammam. Heerlijk genieten bij Son Moll Sentits in Cala Ratjada. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Mallorca

BQ Carmen Playa

Vanaf prijs p.p. 494

Speel een potje biljart. Heerlijk genieten bij BQ Carmen Playa in Playa De Palma. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Madeira

Madeira Regency Cliff

Vanaf prijs p.p. 577

Voetjes van de vloer in de disco. Heerlijk genieten bij Madeira Regency Cliff in Funchal. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Kroatië

Adriatica

Vanaf prijs p.p. 720

Speel volleybal met andere gasten. Heerlijk genieten bij Adriatica in Supetar. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Gran Canaria

Ritual

Vanaf prijs p.p. 645

Stap op een huurfiets. Heerlijk genieten bij Ritual in Playa Del Ingles. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Mallorca

Marins Playa Suites

Vanaf prijs p.p. 563

Zonneterras met uitzicht op zee. Heerlijk genieten bij Marins Playa Suites in Cala Millor. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.

Nieuw

Adults only Turkije

Alaaddin Beach

Vanaf prijs p.p. 408

Laat je verwennen in de wellness. Heerlijk genieten bij Alaaddin Beach in Alanya. U boekt deze reis direct bij onze partner D-reizen.