Vakantiegangers let op: nieuw reisadvies

Vakantiegangers opgelet! De Noord-Egeïsche eilanden zijn bestempeld als groen en de rest van Griekenland staat op code geel. Dit betekent dat we weer op vakantie kunnen naar heel Griekenland! Bij terugkomst in Nederland hoef je niet meer in quarantaine.

Voor de heenreis dien je een coronabewijs te hebben (vaccinatie, herstelbewijs of coronatest) en vanaf 8 augustus dien je voor de terugreis naar Nederland ook een coronabewijs te hebben.

U kunt met uw coronabewijs naar Griekenland reizen als u:
-24 uur voor uw reis een elektronisch PLF formulier heeft ingevuld, en;
-14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
-een negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of;
-een negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of;
-een bewijs van herstel van COVID-19 kunt laten zien. Deze moet dan wel uiterlijk 30 dagen na de eerste positieve COVID-19-test zijn afgegeven. Dit bewijs is dan maximaal 6 maanden dagen geldig;

Let op: in de binnenruimtes van horecagelegenheden, bars, theaters en bioscopen worden van 16 juli tot en met 31 augustus alleen gevaccineerde toegelaten. Wanneer je niet bent gevaccineerd, heb je nog wel toegang tot het terras van een restaurant. Minderjarigen die nog niet gevaccineerd zijn mogen binnen als de ouders kunnen laten zien dat de kinderen een zelftest hebben gedaan en de uitslag is negatief.

> Wilt u met uw gezin op vakantie naar Griekenland? Check dan eens de website Griekenlandboeken.nl