Vakanties Zuid-Egeïsche eilanden weer mogelijk

Vanaf morgen is het weer mogelijk om een vakantie te boeken naar eilanden als Kos, Mykonons en Rhodos. De eilanden gaan van oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar geel (reizen kan, maar let op veiligheidsrisico’s).

De Griekse Zuid-Egeïsche eilanden waren eerder al geel, maar dat werd eind vorige maand teruggedraaid. Nederlandse vakantiegangers die bijvoorbeeld naar Rhodos wilden reizen, moesten hun reis weer omboeken. Maar volgens Buitenlandse Zaken is het aantal besmettingen inmiddels weer voldoende gedaald.

Omdat de landen en gebieden nu geel worden, zijn vakanties ernaartoe vanaf morgen (gelukkig) weer mogelijk zonder dat reizigers bij terugkeer in Nederland een test moeten ondergaan of in quarantaine moeten.

Het ministerie benadrukt dat het aanpassen van de reisadviezen niet betekent dat reizigers zelf niet meer alert hoeven te zijn. Sommige landen die ‘geel’ of ‘groen’ zijn, leggen nog wel inreisbeperkingen of eisen op aan Nederlandse vakantiegangers. Het hele reisadvies is te vinden op nederlandwereldwijd.nl/wijsopreis.