Ruim een kwart (28%) van de Nederlanders checkt bij het boeken van een vakantie niet, of de reisaanbieder is aangesloten bij een brancheorganisatie of garantiefonds. Dit blijkt uit het “Zorgeloos op Vakantie Onderzoek” van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.   

Toch geeft 84% van de Nederlanders aan het wel belangrijk te vinden, dat een reisaanbieder is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Wanneer een reisaanbieder niet is aangesloten bij deze partijen loopt men het risico om een vakantie te boeken, zonder garanties. Bijvoorbeeld m.b.t. het terugkrijgen van je geld bij een faillissement of staking.

tekst gaat verder onder infographic

 

Nederlander vaak niet bewust van ontbreken garanties

Er zijn diverse online boekingsplatforms die niet zijn zijn aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Klanten die een accommodatie en/of een vlucht boeken bij een online boekingsplatform dat niet is aangesloten, kunnen dan ook geen gebruik maken van de zekerheden en garanties die de ANVR, SGR of het Calamiteitenfonds bieden. Een groot deel van de Nederlanders is zich hier echter helemaal niet van bewust.         

Benieuwd naar het gehele onderzoek?

Lees het hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.