HENGELO – Hij ging afgelopen zaterdagmiddag ‘gewoon’ met zijn zoontje van twee naar Sinterklaas. Hij is ook dol op hem en zijn vrouw is zwanger van een tweede kind. Ze gingen afgelopen zomer ‘gewoon als gezin’ op vakantie naar Mallorca, maar dat neemt niet weg dat de markt voor kindervrije vakanties aan het groeien is. Davey van Aken kan het weten, want hij is de man achter OnlyAdultsVakanties.nl.

En Van Aken heeft het druk. RTL Z kwam al bij hem om te polsen hoe de groeimarkt van kinderloze vakanties in elkaar steekt en ook BNR Nieuwsradio toonde interesse. Steeds meer mensen willen vakanties boeken op adressen waar geen kinderen komen, zo heeft Van Aken ‘ontdekt’. “Geen geren, geen huilende baby’s, geen gekrijs en geen bommetjes in het zwembad. Dat is wat veel ouderen willen op vakantie. Rust is wat ze zoeken”, zegt Van Aken.

Mobiele ouderen

Corendon begon twee jaar geleden met het aanbieden van vakanties voor Adults Only. Mobiele ouderen is de sterkst groeiende groep reizigers, weet ook Van Aken. “Vooral 55-plussers willen buiten het hoogseizoen op vakantie. Ze zijn op zoek naar rust en ruimte.” Luxe reizen naar verre bestemmingen als Thailand en Curaçao zijn populair, maar ook zonbestemmingen naar Griekenland, Cyprus en vooral de Canarische Eilanden worden steeds vaker geboekt. En dan in hotels voor Adults Only. “Het neemt alleen maar toe”, zegt Van Aken. “Steeds meer hotels zijn gaan switchen. De focus ligt op wellness, rust en goed eten. Het is gewoon een behoefte die mensen hebben en ze hebben er graag wat meer geld voor over. Voordeel is ook dat deze groep niet gebonden is aan de vakantieperiodes.”

Van Aken is nu anderhalf jaar met zijn website bezig. In feite bundelt hij de kindervrije zonvakanties die reisorganisaties als Sunweb, TUI, Neckermann, Corendon, Kras en Fox aanbieden op zijn site. Het boeken gebeurt via de betreffende reisorganisaties, met wie Van Aken een bepaalde commissie heeft afgesproken. “Ik heb een opstartperiode gehad van een jaar, maar nu loopt het goed”, zegt de Hengeloër. “Het is een trend die zich nog ontwikkelt. Eind jaren negentig had je het al in Mauritius, nu komt er steeds meer vraag naar.” Van Aken runt de site naast zijn gewone werk bij LTO. “Ik zit al in de online media en ik maak ook websites voor kleine bedrijfjes”, zegt hij.

Dat er in Nederland bij de woorden Adults Only vaak aan seks wordt gedacht, is hem bekend. “Die term heeft in Nederland een bepaalde lading, ja, maar dat is alleen in Nederland zo. Het is een term die internationaal wordt gebruikt.”

Intussen is Van Aken bezig met het opstarten van eenzelfde site maar dan in het Duits en met Duitse reisorganisaties.

Bron: Artikel Only Adults Vakanties in Hengelo’s Weekblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.