Ga jij binnenkort op een adults only vakantie? Heerlijk! Even weg uit Nederland, lekker ontspannen en genieten van de cultuur van een ander land. Ben je er nog niet helemaal uit waar je naartoe wilt? Ga dan voor een stedentrip trein! Er zijn enorm veel verschillende, leuke steden waar je met een paar uurtjes kunt zijn, die we in dit artikel zullen toelichten! 

Hamburg, Duitsland

Hamburg is een stad in het noorden van Duitsland. Deze havenstad is de ideale plek voor een stedentrip, dankzij de hippe cafés en stranden. Omdat Hamburg een havenstad is, heeft het verschillende stranden en beachclubs waar je ‘s zomers heerlijk kunt vertoeven. In Hamburg kun je je goed ter voet of met de fiets verplaatsen van de ene wijk naar de andere.

Er zijn dan ook meerdere wijken in Hamburg, zo kun je in de Altstadt en Neustadt prachtige bezienswaardigheden bekijken en daarnaast door de beste winkelstraat van de stad wandelen. Eppendorf is een wijk iets buiten het centrum, waar zich wekelijks de Isemarkt bevindt. Wanneer je van lekker eten houdt, moet je hier gegarandeerd langs! In Schanzenviertel en Karoviertel is een kleurrijke wijk in Hamburg waar altijd genoeg te doen is, zoals enorm veel leuke boetiekjes en restaurantjes. Hamburg is zo’n 5 uur met de trein vanaf Amsterdam, en een enkele reis kost rond de €28. Goed te doen dus! 

Brussel, België 

Brussel is de meest Franse stad van België. Met slechts 2,5 uur in de trein kun je al in deze prachtige stad staan! Brussel is een enorm cultureel diverse stad en daarnaast ook enorm levendig. Alles in de stad zelf is goed te bereiken met de voet of met de metro. Ook worden er door de stad heen enorm veel verschillende fietstours aangeboden, ook Nederlandstalig. Met een fietstour kom je langs bezienswaardigheden zoals Manneke Pis, de Grote Markt, de stripmuren en verschillende wijken.

Daarnaast kun je op het Sint-Katelijneplein of de Rue du Boucher heerlijke restaurantjes vinden voor een lunch of diner. Als je van musea houdt, is Brussel ook de perfecte stad hiervoor. De stad heeft meerdere prachtige musea, zoals het Stripmuseum, het Muziekinstrumentenmuseum en het Museum of Illusions. Vergeet niet om langs het Atomium te gaan, dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Brussel! 

Berlijn, Duitsland 

Een andere, prachtige stad in Duitsland is Berlijn. Deze stad heeft enorm veel historie, maar is tegelijkertijd ook enorm hip. Zo heeft de stad enorm veel oude gebouwen, maar ook veel mooie nieuwe architectuur. Wanneer je in de stad bent, is het natuurlijk een must om de Berlijnse Muur te bezoeken. Je kunt hierlangs wandelen en foto’s maken van alle graffiti-kunst die op de muur is gemaakt.

Een aanrader is ook het Joods museum, dat het verhaal van de Joden van 2000 jaar geleden tot nu toe vertelt. Ook Checkpoint Charlie kun je niet missen wanneer je in Berlijn bent. Dit is een bekende grenspost tussen Oost- en West-Duitsland van vroeger. De Brandenburger Tor is een stadspoort van vroeger op de stadsgrens van Berlijn, waar je langs kunt lopen en mooie foto’s kunt maken. Berlijn ligt op 6,5 uur reizen vanaf Amsterdam met de trein en een enkele reis kost rond de €38. Welke stad ga jij afreizen?