De vraag naar hotels waar kinderen niet mogen komen groeit explosief. Geen geren tussen de tafels, geen gekrijs tijdens het ontbijt en geen bommetjes in het zwembad. Rust is wat we zoeken.

Corendon introduceerde de term twee jaar geleden al in Nederland. Vakanties voor adults only. Maar het is pas sinds dit jaar dat de vraag naar dit soort uitjes toeneemt. ‘We zien een stijgende lijn in de zoekopdrachten naar dit soort vakanties’, zegt Davey van Aken van OnlyAdultsVakanties.nl.

Hoe het komt dat die vraag toeneemt, weet toerismedeskundige Stephen Hodes: ‘De sterkst groeiende groep reizigers zijn de mobiele ouderen. De 55-plussers. Die gaan ook buiten het hoogseizoen op vakantie en zijn op zoek naar rust en ruimte.’

Het zijn vooral de landen waar de zon veelvuldig schijnt waar de Adult Only-hotels te vinden zijn zegt Davey van Aken. ‘Vooral luxe reizen naar verre zonbestemmingen. Denk aan Thailand en Curaçao. Maar dit soort concepten zie je ook steeds meer op de Canarische Eilanden en in Griekenland, Spanje, Turkije: het neemt alleen maar toe.’

                             

Nederland blijft achter

In Nederland zijn er vrijwel geen hotels te vinden in deze categorie. Wie googelt op Adults Only komt één hotel tegen. Maar de eigenaar daarvan was toen we belden zelf even lekker de rust op aan het zoeken. Als je bed and breakfast intypt, heb je meer succes.

‘Op kinderen heb je geen controle, vandaar dat we hier alleen volwassenen willen. En iedereen is blij: mensen hebben hun rust en er wordt niets gesloopt’, zegt eigenaar Norman Heemskerk van de gelijknamige suites in Amsterdam. Voor hem is het een succes. Maar hoe komt het toch dat niet meer Nederlandse hotels inspringen op de trend om Adults Only aan te bieden?

Een dubieuze term

‘Er kleeft iets dubieus aan de term’, zegt Hodes. Tja, de meeste mensen zullen aan iets anders denken bij ‘Adult Only’. Aan Davey van Aken wordt dan ook regelmatig gevraagd of hij een sekssite is begonnen. ‘Maar dat is het dus totaal niet’, benadrukt hij nog maar eens.

Toch leggen de meeste mensen die link wel en daarom slaat het volgens toerismedeskundige Hodes  bij hoteleigenaren in Nederland niet aan. En er is nog een reden zegt hij: ‘Wij zijn geen zonbestemming. Wij zijn afhankelijk van het hoogseizoen en dat is juist de periode waarin veel mensen met kinderen reizen.’

Voor wie dus het liefst naar een hotel gaat zonder gillende kids zit er niet veel anders op dan naar het buitenland te gaan. En dan heb je ook gelijk een lekker zonnetje erbij.

Bron: De vraag naar hotels waar kinderen niet mogen komen groeit explosief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.