Romantisch Londen: het perfecte weekendje weg voor stellen

Naar de perfecte en romantische plek voor een weekendje weg hoef je vanaf nu niet meer te zoeken. Heb je er bijvoorbeeld al een keer over nagedacht om op vakantie te gaan naar Londen? De stad is het hele jaar door erg leuk om te bezoeken en ook nog eens erg makkelijk te bereiken. Want of je nu het vliegtuig pakt vanaf Schiphol of Eindhoven of met de trein naar de stad gaat. In alle gevallen kun je zeker zijn van een erg gunstige reistijd. En eenmaal aangekomen op de plek van bestemming? Dan kom je er al erg snel achter dat er enorm veel te doen is.

Op vakantie naar Londen in het voorjaar

Een van de leukste seizoenen van het jaar om op vakantie te gaan naar Londen? Dat is toch wel het voorjaar. De stad komt heerlijk tot bloei. De locals ruilen het regenachtige en koude weer in voor de eerste heerlijke zonnestralen. En je zult merken dat de stad lekker druk en gezellig is. Neem hier en daar een terrasje, relax in het park en doe de eerste leuke zomerse aankopen in de stad. Je ervaart Londen op een erg leuke en relaxte manier.

Op vakantie naar Londen in de zomer

Tijdens de zomermaanden is er natuurlijk meer dan genoeg te doen in de stad. Londen is dan – mede dankzij het heerlijke weer – erg leuk om al wandelend te ontdekken. Strijk neer op een terrasje en ervaar het lokale leven op zijn best. Bekijk in alle rust de wisseling van de wacht. Of ga voor een heerlijke high tea in het zonnetje. Je leest het goed. Londen is in de zomer de perfecte plek voor een weekend weg voor stellen.

Op vakantie naar Londen in het najaar

Maar ook in het najaar is Londen een erg leuke plek om op vakantie te gaan met je geliefde. De parken in de stad krijgen een prachtige warme kleur door de bladeren die van kleur veranderen en het is natuurlijk reuze gezellig om meer knusse eettentjes en de warmte op te gaan zoeken. Maar je zult ook merken dat het wat sneller donker gaat worden in de avond. En hierdoor is de avond in de stad heel romantisch en prachtig verlicht. Misschien pak je meteen een leuk feest zoals Halloween mee.

Op vakantie naar Londen in de winter

De winter is een van de meest romantische seizoenen om naar Londen op vakantie te gaan. Natuurlijk kunnen de temperaturen sneller dalen en heb je sneller te maken met een donkere dag en regen. Maar de stad oogt bijzonder gezellig en er is enorm veel te zien en te doen. Denk daarbij aan de leukste kerstmarkten, gezellige winkelstraten die prachtig zijn verlicht en de restaurants presenteren de mooiste menukaarten. 

Het hele jaar door kun je tal van leuke en toeristische highlights bekijken

Of je nu in de lente, de zomer, de herfst of de winter naar Londen gaat. Het hele jaar door ben je er aan het juiste adres voor de leukste toeristische highlights. Je kunt daarbij denken aan:

  • Buckingham Palace
  • Harrods
  • Tower Bridge
  • Tower of London
  • Westminster Abbey
  • Het bijwonen van een musical

Goed om te weten, is dat de meeste highlights erg makkelijk te bereiken zijn door het openbaar vervoer te nemen. Of ga voor een iconische toer met een rode bus.

Denk goed na over de wijk in de stad waar je maar al te graag wilt gaan overnachten

Kies je ervoor om Londen in een weekend te bezoeken met je partner? Denk in dat geval zeker goed na over de plek waar je wilt overnachten en maak daar een mooi budget voor vrij. Want door te overnachten op een plek midden in het centrum of in een sfeervolle en gezellige wijk, beleef je de stad op zijn best en geniet je van een minimale reistijd naar alle trekpleisters. En zo weet je zeker dat je een lekker drukke vakantieplanning kan gaan maken met tal van leuke dingen om te doen. 

Je maakt het jezelf net even wat makkelijker door de nodige tickets alvast online te kopen

Je leest het dus goed. Het hele jaar door is Londen een enorm leuke stad om te bezoeken. En ga je er een weekendje heen met je geliefde? Dan is het natuurlijk meer dan logisch dat je het liefste het maximale wilt halen uit iedere dag dat je er bent. Dit doe je net even wat makkelijker door van tevoren alvast de nodige tickets te kopen. Denk daarbij aan het kopen van London Eye tickets. Je voorkomt hierdoor dat je erg lang in de rij hoeft te wachten en je kunt vaak ook al een bepaald tijdstip reserveren. Ideaal als je op dit moment al een specifieke tijd in gedachten hebt.