Vloeistoffen in handbagage: wat mag wel en niet?

Als u op vakantie gaat en met het vliegtuig reist, dan is het belangrijk om te weten welke vloeistoffen u wel en niet mee mag nemen in uw handbagage. Het meenemen van verboden vloeistoffen kan leiden tot vertragingen en extra kosten. Daarom geven wij u in deze blog tips over welke vloeistoffen u wel en niet in uw handbagage mag meenemen.

Welke vloeistoffen mogen wel in handbagage?

U mag maximaal 100 milliliter van vloeistoffen zoals shampoo, deodorant, tandpasta en scheerschuim meenemen in uw handbagage. Deze vloeistoffen moeten wel verpakt zijn in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Elk persoon mag één plastic zakje meenemen.

Welke vloeistoffen zijn verboden in handbagage?

Sommige vloeistoffen zijn helemaal verboden in uw handbagage, zoals explosieven, vuurwapens, chemische en giftige stoffen. Andere vloeistoffen, zoals medicijnen en babyvoeding, zijn wel toegestaan, maar hiervoor gelden wel speciale regels. Lees deze regels daarom goed door voordat u op reis gaat.

Tips voor het inpakken van uw vloeistoffen

Om vertragingen en extra kosten te voorkomen, raden wij u aan om uw vloeistoffen goed in te pakken. Zorg ervoor dat uw vloeistoffen in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten en dat u dit zakje gemakkelijk uit uw handbagage kunt halen. Houd er rekening mee dat u uw vloeistoffen op de luchthaven bij de security check moet laten zien.

Onbezorgd genieten van uw vakantie

Het meenemen van vloeistoffen in uw handbagage kan soms ingewikkeld zijn, maar door de regels goed te kennen en uw vloeistoffen op de juiste manier in te pakken, kunt u vertragingen en extra kosten voorkomen. Zorg er daarom voor dat u goed op de hoogte bent van de regels voordat u op reis gaat en geniet van een zorgeloze vakantie!