De populairste bestemmingen in 2020?

De Nederlandse reiziger is positief gestemd over het nieuwe jaar en geeft weer iets meer geld uit aan zijn vakantie. De gemiddelde reissom met vertrek in 2020, ligt bijna 3% hoger dan bij reizen met vertrek in 2019. De Canarische Eilanden en andere bestemmingen in Spanje blijven in 2020 het meest populair. Opvallende stijger in de top 10 dit jaar is Egypte. D-reizen en VakantieXperts (D-rt Groep) hebben vandaag de balans opgemaakt voor 2020, naar aanleiding van de boekingscijfers tot nu toe.

Top 10 meest geboekte landen

Spanje (Canarische eilanden en overig) is ook in 2020 weer het meest populaire vakantieland. Opvallende stijger is Egypte, die dit jaar stijgt van nummer 6 naar 4.  

  Top 10 vertrek in 2020 Top 10 vertrek in 2019
1 Canarische Eilanden Canarische Eilanden
2 Spanje Spanje
3 Turkije Turkije
4 Egypte Verenigde Staten
5 Griekenland Griekenland
6 Verenigde Staten Egypte
7 Frankrijk Frankrijk
8 Oostenrijk Oostenrijk
9 Curaçao Curaçao
10 Portugal Portugal

Aandeel all inclusives

Wat verder opvalt is dat 34% van de verkochte reizen met vertrek in 2020 een all inclusive vakantie is. Dit percentage is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. All inclusive blijft hiermee het populairst qua type verzorging. Na all inclusive zijn vakanties met alleen logies, half pension en vol pension het meest populair.

  Met vertrek in 2020 Met vertrek in 2019
Aandeel all inclusive 34% 33%
Aandeel alleen logies 18% 19%
Aandeel half pension 13% 13%
Aandeel volpension 3% 4%

Aandeel vroegboekers

Inmiddels heeft circa 15% vroeg geboekt , dat wil zeggen minstens 4 maanden voor vertrek. In de maand januari zal het vroegboek hoogseizoen weer massaal losbarsten, net als in voorgaande jaren.

Vertrek van andere luchthavens dan Schiphol

Het aandeel van vakanties met vertrek vanaf andere luchthavens dan Schiphol, blijft ongeveer gelijk. Ondanks de drukte op onze nationale luchthaven, zien we geen grote verschuiving naar meer vertrekkende reizigers vanaf andere luchthavens. 

  Met vertrek in 2020 Met vertrek in 2019
Aandeel vertrek vanaf Schiphol 46% 48%
Aandeel vertrek vanaf andere luchthavens dan Schiphol 54% 52%

Link naar online publicatie: https://www.d-reizen.nl/nieuws/reistrends-2020

Bronnen: Boekingssystemen D-rt Groep, online en instore boekingen  

Meest geboekte adults only hotels zijn onder andere TUI BLUE Atlantica Belvedere Resort, Hotel Three Corners Ocean View en H10 White Suites. Check snel ons complete aanbod adults only hotels!

Vakanties zonder kinderen worden steeds populairder! We zien een groeiende vraag naar adults only vakanties naar; Mallorca, Turkije, Egypte, Canarische eilanden en Griekenland.

Geen gillende kinderen bij het zwembad of het geluid van een huilende baby. Hoe gek we ook zijn op onze kroost, soms is een vakantie zonder kids ook best fijn. Ons motto: rust & luxe.

Zeker weten! Onze partners zijn lid van zowel de SGR als de ANVR. U bent hiermee verzekerd van kwaliteit (ANVR) enerzijds en zekerheid met betrekking tot de financiën (SGR) anderzijds.